Sunday, July 8, 2012

2012a hooajaks ettevalmistus ja esimesed võistlused

Nagu eelmises postituses juba öeldud, alustasin selleks hooajaks ettevalmistus 2011a detsembris. Varem olin väga minimaalselt tegelenud jooksuks väga vajalike jooksuharjutuste (põlvetõsted, sääretõsted jms) siis nüüd sai neid 2x nädalas tehtud+ ka erinevad hüpped. Lisaks muidugi staatilisi jõuharjutusi vähemalt kahel korral nädalas. Kuna talvel erilisi külmakraade polnud ja haigustest jäin ka puutumata, sai Tiiu poolt tehtud treeningkava pmst 100% täidetud!
Detsembris tuli 288, Jaanuaris 307, Veebruaris 253 ja Märtsis 295 jooksukilomeetrit!
Aprilli olime plaaninud 3 võistlust, aga tuli 2 ;)

NÕMME MAANTEJOOKS.( 5km)
Võitlus toimus 7. aprillil. Kuna Tartust kedagi kaasa ei õnnestunud meelitada, võtsin pika reisi üksi ette. Ega normaalne inimene ainult 5km pärast Tallinnasse ei sõida :)
Õnnex viitsis Mällar kaasa tulla, kes läks Tallinnasse vutti vaatama ja nii oli vähemalt huvitavam varahommikuses bussis loksuda.
Tartus oli kevad, aga alates Kükitast hakkas jõhkralt tuiskama ja Tallinnas oli juba kohati päris sügav lumi maha jõudnud sadada :) Bussijaamast veel liinibussiga 45 mintsa sõitmist+ peatusest 15 mintsa lumes sumpamist ja olingi kohal!
Kuna aega oli  ja distants suht lühike, jooksin soojenduseks raja läbi :)
Tiiu arvas, et kui suudan joosta aja 19,00 on väga ok. Ise lootsin, et suudan 18,30.
Stardis oli ligi sadakond tublit jooksjat, kes ei lasknud ennast kehvadest ilmaoludest heidutada ja olid vägagi positiivsed.
Kõlas stardipauk ja kõik liikuma. Kuna alguses oli ikka väga kitsas siis käis korralik küünarnukkidega üksteise töötlemine :).
Peale pikka tõusu e kui joostud oli 1km, sain mõnusasse viiemehelisse gruppi, mis hoidis 3,40km tempot ja see sobis mulle ilusti. Kurvides tuli hoog maha võtta ja ega palju puudu ei olnud, kui ühes neist matsu oleks pannud;) Viimasel 500meetrit spurtisin ja suutsin omas grupis teiseks tulla. Ülepeakaela porine, aga rahul! Lõpptulemuseks jäi 16. koht ajaga 18,26! Arvestades ilmastikuolusid ja libedat rada, võis ikka vägagi rahule jääda!
Kojusõiduks õnnestus end sokutada täna Sanderile Hasso autole ;)

PARKMETSA JOOKS.
Kahel eelmisel aastal tegin avastardi Kõrvemaal, aga kuna sel aastal kevade tulek jällegi venis, siis lükati see jooks nädala võrra edasi ja sattus samale päevale 1. Tartu Parkmetsa jooksuga ja muidugi valisin võistlemise koduradadel. Pealegi olid korraldajateks sõbrad& tuttavad FB jooksmisest ja ei saanud ju neid alt vedada :)
Jooksu pikkus oli 7km ja kulges Raja tn pargis selle ümbruses. Kuigi soojenduse ajal kõige parem tunne ei olnud, tuli jooks siis korralikult välja ja lõpuaeg 26,04 andis 234 lõpetaja seas 18 koha. Keskimne km aeg 3,44.
Kuigi levivad kuuldused, et selle jooksu põhikorraldajad kolivad Tartust ära siis tuleb loota, et see jooks siiski saab traditsiooniks!

No comments:

Post a Comment