Monday, July 23, 2012

Viljandi järvejooks ja Tartu jooksumaraton

Viljandi järvejooks siis traditsiooniliselt 1.mail e vaid 3 päeva peale Parkmetsa jooksu. Ei teagi kas polnud ära taastunud või mõjusid pikad tööpäevad, igatahes võistluspäeva hommikul oli suht väss olla ja ega ka soojenduse ajal paremaks ei läinud. Raske võistlus oli. Jooksin seal neljandat aastat järjest ja sel aastal otsustasin millegipärast, et soost seekord läbi ei lähe ja valisin veidi pikema tee ;) Sinna jäi vast kah oma 30 sek. Aeg tuli 4 sek parem kui eelmisel aastal ehk 46,47 ja sain sellega 144.koha. Väike pettumus ikka oli, aga kuna selleks jooksuks mingit eraladi ettevalmistust polnud ja hooaja põhieesmärkide hulka ammugi ei kuulund siis kauaks ka põdema ei jäänd ;)

TARTU JOOKSUMARATON (23,4KM)
12 päeva puhkust ja uus võistlus. See võitlus oli juba tähtis. Seadsin eesmärgi, et 1,35-1,36 tuleb ära joosta.
Peale Viljandi jooksu läksin üle pika aja jälle Fb trenni ja seal otsustati, et sel aastal üritatakse võimalikult palju ka võistkonnana esineda. Esimene võistlus oli plaanitud just seesama Tartu jooksumaraton. Sellest alates treeningi Viljar Vallimäe kava järgi ;)
Kuna Viljaril endal imekombel võistkonda seekord polnudki, otsustas ta meie tiimis joosta! Peale tema veel Tartust mina, Taavi ja Gunnar ja Tallinna FB-st Hanno, Jaan ja Karre.
Võistluseelsel päeval muidugi ainult pasta pasta pasta ja vesi, spordijook ning muidugi "Viljari Kokteil", mis kujutab endast võrdses koguses viinamarjamahla ja borjomi mineraalvett. Nämma! ;)
Fb jooksmise algataja Jana Koppel oli meile Adidaselt välja ajanud ühtsed ilusad oranzid jooksusärgid ja koos Tallinna meestega jõudsid need ka võistluse eelõhtul kohale!
Kuigi väike ärevus hakkas juba sisse tulema, oli uni rahulik ja tänu sellele olin hommikul korralikult välja puhanud ja pakatasin enesekindlusest! ;)
Viljar võttis mu hommikul auto peale ja teel Otepääle sai ka taktika paika pandud ;)
Kodust kuni Otepääni jõin iga 10 minuti tagant lonksu Isostari ja kohapeal ka ühe Isostari energiabatooni.
Kahekilomeetrise soojendusjooksu tegin koos Gunnariga. Lisaks muidugi erinevad jooksuharjutused+ venitused ja olin valmis!
Tallinna mehed Jaan ja Hanno panid kohe alguses minema, aga otsustasin, et ei lähe nendega ja teen omas tempos. Joosta oli väga kerge ja mõnus ja rasket hetke ei tulnudki. Nautisin jooksu kuni lõpuni välja. Poole distantsi peal tekkis mõnus kolmeliikmeline punt, kellega oli kordamööda vedades päris hea kulgeda ;)
5km enne lõppu tundsin, et mul veel üks käik varus ja jätsin poisid maha ;) . Samal ajal õnnestus ka Jaan kätte saada, aga Hanno oli seekord väga kõva ja võitis mind poole minutiga.
Minu lõpuaeg 1,34,06 ja 73.koht näitasid, et talvised trennid Tiiu juhendamisel on igati asja ette läinud ja loomulikult olin enda üle väga uhke.
Võitluse pani kindlalt kinni Viljar ja kui võistkonna arvestuses kuulutati meid algul kolmandaks siis mõne aja pärast selgus, et Jaan oli korraga regatud nii võistkonna kui ka firmade alla ja millegipärast jäigi lõpuks see firmade värk peale ning pidime oma kolmanda koha Suusahulludele looovutama....nuuks.
Põdeda polnud siiski erilist põhjust,sest iga mees andis endast vähemalt 100% ja mõni jooksis oma eelmise aasta aja rohkem kui 10 minutiga üle! Hoidke alt, FB tuleb!


No comments:

Post a Comment