Saturday, August 27, 2016

Tartu Suvejooks 2016

Yleelmisel aastal samal yritusel tuli aeg 38,30 ja oli selline mõnus tsillimine :) Toimus see vaid paar päeva peale Ööjooxu ja loomulikult jalad pehmed ja ei olnud plaaniski aega joosta. Aitasin pisut Gretel tempot hoida ja naiste arvestuses võitjax tulla :)
Nagu juba eelmises postituses mainitud siis aega enam mõnda aega ei jookse ja pigem kohta kui võimalus on.
Kohapeal stardinimekirja vaadates oligi selge, et MV 40 klassis võib vabalt teisele kohale tulla kui vähegi pingutada. Esikoha oli endale juba bronnind igihaljas Slava Košelev ja temaga end suht kohatu võrrelda. Mees oli juba siis mingi paarkymmend aastat jooksuga tegelend kui mina alles alustasin ja enamus sellest ajast oli ta ikkagi Eesti tippu kuulunud.
Korraldajatel on ilmselgelt ilmataadi juures käpp sees, sest kuidas seda muidu selgitada, et juba kolmas aasta järjest +25 :)
Rada oli seekord 10,3km, kuna vahepeal nädal aega järjest vihma kalland ja üks kohake oli muutund väga raskesti läbitavax ja seega otsus rada pisut pikemax teha on igati õigustatud.
Kohapeal 4km soojendusjooksu ja siis ainukese varjulises kohas e Sõpruse silla all jooxuharjutused+ lahtijooxud.
Peale esimest 500m olime yllatuslikult kohe liidrite kannul ja see ei tundund eriti normaalne olevat :D Võtsime tempot alla. Tekkis mõnus neljaliikmeline pundike kus peale minu ja Tiidu veel Indrek Ermel ka Maidu Saar. Ekslikult pidasin neid mõlemat oma vanuseklassi meestex :) Eespool meist oli vaid 7 meest ja ei tundund keegi neist Košelevi moodi olevat....
Üks naljamees silkas ka esimesel paaril kiltsal meiega kaasa, ähkis juba alguses nii nagu olex vähemalt poolmaraton seljataga :D Vahepeal spurtis meist mööda ja kui 100m pärast ta kätte saime kordus sama. Ja niimoodi kohe mitu korda järjest :D Aga nuh, noor mees, kui huvi on siis mix mitte :D Lõppu ta ikkagi Tiidu sõnul, kes lõpuprotokolli vaatas, jõudis.
Nii me vaixelt neljakesi kulgesime.Selle kuumaga erilist tempot arendama ei hakanudki. Tegime Indreku ja Maiduga kordamööda tempot. Tiit hoidis targalt meie taha ja jälgis tegevust :)
Rada oli väga hästi ära märgitud ja kui mingi pöördekoht tuli ja neid jagus, siis anti meile juba kaugelt sellest teada. 4 joogipunkti oli ka selle ilma kohta väga hea. 8km joogipunktis magati meie tulek aga ilmselgelt maha. Seal jooki andma pidanud 2 neiukest tegelesid ilmselgelt pokemonide pyydmisega ja märkasid meid alles siis kui olime juba joogilaua juures. Ainult mina sain joogi korralikult kätte ja sealt hakkaski vahe minu kasux kasvama. Finišis oli see järgmise mehe e Maidu Saare ees 12 sek.
Uurisin kohe esimestelt Košelevi kohta ka ja keegi polnd teda näinud. Seega vanuseklassi esikoht minu oma! :)
Juba teist jooxu järjest tuleb korraldajaid kiita väga ilusa medali eest! Nii tore kui inimesed kõikide asjade nimel vaeva näevad! Skechersi jooksusärk, mille said kõik osalejad, samuti väga pro :)
Tiiduga tegime veel 3km lõdvestusjooksu peale ja siis autasustamisele.
Lisax Skechersi 50 eurisele kinkekaardile sisaldas auhinnakott erinevatelt sponsoritelt väja pandud tooteid. Sai leiba&saia, teed, putru ja myslit, Vomaxi kinkekaardi, lillekimbu asemel sai murulauku, rukola ja tammelehekimbu. Ylirahul! :)
Kuna jooxusarja eelmisel etapi e Parkmetsa jooxul MV 40 klassis osalenud ässad jäid suvejooxule tulemata siis ilmselt olen nüüd mina liider :)
Tänud ka Kätile, Raulile, Margitile ja teistele ilusate piltide eest!






No comments:

Post a Comment