Thursday, April 17, 2014

Parkmetsa jooks 2014

Laupäeval, 12 aprill toimus Tartu jooksusarja avaüritus-7km pikkune Parkmetsa jooks Raja tn pargis ja selle ümbruses. Juba hommikul peale ärkamist rulood ülesse tõmmates ja sombust ilma märgates tuli lai naeratus näole-selline ilm on just minule loodud kiire jooksu tegemiseks :)
10 tunnine kvaliteetne uni oli seljataga ja olin enam kui kindel, et saan endale püstitatud eesmärgi täidetud e 25,40 tuleb ära :)
9.00 korralik hommikusöök. Kaerahelbepuder enda tehtud maasika toormoosiga ja banaaniviiludega, võileib singiga, kohvi ja isostari spordijook. Peale seda paar tunnikest teleka ees. Seejärel asjad kotti ja ratta seljas tammale. Teel veel üks suuremat sorti banaan põske :)
Tammalt sörgiga stardikohta, seal veel km jooksu+ jooksuharjutused, võistlusdress selga, mõned kiirendused ja starti. Ilm oli endiselt ülimõnus- kergelt tibas vihma, puhus mõõdukas tuuleke ja +5
Stardinumbriks 112 ja lubasin Mikule, et hoian tal ikka silma peal ja kui mingi jama on siis kohe tõttan appi :)
Poole distantsist jooksime kuueses pundis kus peale minu veel Mikk, Hannes, Olari Orm, Kalvi Reivelt ja Arvi Anton. Vaheldumisi käisime ees vedamas. Oli mõnus 3,36-3,40 tempo ja sellises rütmis joostes sai isegi vabalt pidevalt suheldud ja nalja visatud. Nt poolel maal joogipunktis joogist keeldudes hakkasime kohe arutama, et äkki pakuti midagi head, nt rummikoksi ja peaks ikka tagasi minema :)
Neljanda kilomeetri alguses hakkasid Veide ja Reivelt vaikselt maha jääma ja jätkasime neljakesi. 2 km enne lõppu magasin maha Miku ja Arvi kiirenduse ja kohe tekkis nendega mingi 30-40m vahe sisse. Jätkasime Ormiga paarisrakendis, aga minu üllatuseks hakkas ta minust vaikselt maha jääma. Siiamaani ei ole ma isegi mõelnud ta alistamisest, aga seekord tundus, et tuleb ära ;)
Miku ja Arvi püüdmiseks seekord veel jõudu ei jätkunud, aga oma eesmärgi täitsin ilusti ära. Aeg 25, 22 tähendas seda, et keskmine km oli 3,38 ja see oli kiirem kui oleksin osand loota ja väga hea meel veel selle üle, et see ei tulnud üldsegi punnitades :)
Sain enesekindlust juurde, et olen õieti treeninud ja usun veelgi enam, et 11.mail saab mu põhieesmärk täidetud!
Enne seda siis veel 22. aprill Haanjas 7km ümber Vaskna järve jooks ja 1 mai Viljandi.
Vasknale lähen pmst otse töölt, aga olen sellegipoolest valmis Mikule lahingu andma ;)
Suurimad tänud kõigile, kes Parkmetsa jooksu korraldada aitasid! Kõik oli lihtsalt suurepärane. Seda rääkisid ka pealtvaatajad, kellele pidevalt anti infot nt rajal toimuva osas.
Pärast muidugi oli korralik toitlustus ja 25 esimest naist ja 75 meest said põhisponsor Skechersi poolt välja pandud ilusa jooksusärgi! Jooksu tulemused: http://www.treenitus.eu/img/Parkmetsa2014.pdf
Ise ostsin vahepeal endale uued treeningtossud ja jällegi NIke Pegasus. Seekord siis juba Pegasus 30 mudel.
Pegasus kindla peale minek ja need mul juba viiendad :)
Endiselt ootan tellitud võistlustosse a küllap nad ikka lõpuks kohale jõuavad :)
Olge tublid ja....päikest teile! ;)

No comments:

Post a Comment