Thursday, October 4, 2012

Saadjärve jooks

Eelmisel pühapäeval osalesime Taaviga 16,5km pikkusel ja korralike tõusudega Saadjärve sügisjooksul. Mina kolmandat ja Taavi esimest korda.
2009a sain seal ajaks 1,10,30 ja aasta hiljem olin 25 sek kiirem.
Selle aasta eesmärgiks oli joosta tõusvas joones ja üritada võimalikult lõdvestunult saada aeg 1,06,00. Taavi stardib oktoobri lõpus Frakfurti maratonil ja tema eesmärk oligi joosta eeldatavas maratonitempos.
Tund aega enne starti hakkas korralikult vihma kallama ja pidime pisut soojendusjooksu edasi lükkama. Õnneks peagi sadu niipalju vaibus, et saime veerandtunnise sörgi tehtud ja venitamine toimus juba koolimajas.
Stardi ajaks oli vihm pmst järgi jäänd ja soojagi juba +13 ja lisaks õrn tuuleke ;)
Seega-ideaalne jooksuilm!
Stardikoridoris Taavi pidevalt suskis küll, et ma ikka päris ette läheks, aga suutsin ikka endale kindlaks jääda ja u neljandast reast startida. Tundsin ennast piisavalt kindlalt, et jooksu ajal pidevalt ettepoole liikuda.
Peale esimest kõmmi olin 18 ja peale kolmandat juba 16.kohal. Paari kiltsa pärast tõusin veel koha võrra. Järgmised 2 meest olid pidevalt mingi 150-200m kaugusel ja kuna jooksime järgmised 3-4 km suht ühes tempos, siis vahe loomulikult ei vähenenud, aga teadsin juba siis , et püüan nad varsti kinni. Enesetunne oli lihtsalt nii hea! ;)
10km peal jõudsingi esimesele mehele järele ja läksin möödagi ja kuigi ta haakis end kohe mulle sappa siis tagant kostva raske hingamise järgi teadsin, et peagi ta jääb. Paarisrakendina jõudsime ka järgmise mehe kannule ja kui 3km enne lõppu pisikesel tõusnukil tegin järsu tempomuutuse, jäingi kahest kaaslasest ilma. Kohe silmasin ka järgmist potensiaalset "ohvrit", kes oli minust tol hetkel u 200m kaugusel, aga samm polnud enam kõige värskem. Panin järgmise käigu sisse ja 500m enne finišit saingi ta kätte. Kaasatulijat temast õnneks ei olnud ja nii jäi lõpuspurt tegemata. Viimase kõmmi aeg oli 3,30 ja ka see tuli suht kergelt!
Lõpptulemus 1,05,31 pani silma särama küll ja rahulolu kiirgas vist igast küljest ;)  Olin alustand 4,05km ja lõpetand 3,30km ja kõik läks täpselt nii nagu plaanitud. Tundub, et maratonist on korralikult ära taastutud.
Peagi tuli ka Taavi, kes samuti oma jooksuga rahul ja koos siirdusime kohustuslikule lõdvestusjooksule.
Sel nädalavahetusel on kavas 2 võistlust. Laupäeval Tartu sügisjooks-10km ja kohe pühapäeval linnajooksude sarja viiman etapp, mis kulgeb Paidest Türile.
10km rekordit kindlasti hetkel võimeline jooksma pole, aga mingi 38.30 võiks ikka tulla ;)
Paide-Türi jooksul on plaanis kindlasti oma eelmise aasta tulemus (56,08) korralikult üle joosta ja lisaks tõusta linnajooksude arvestuses koha võrra kõrgemale. Hetkel olen seal 27 ja 26.kohta lahutab vaid 21sek ja seega....teostatav :)

1 comment: