Wednesday, September 5, 2012

J.Jaansoni jooks

Teisipäeval kossu mängides õnnestus vastasmängijalt saada küünarnukiga obadus rindu ja kuigi algul ei tundund see midagi erilist, siis juba järgmise päeva hommikul andis valu endast kiiresti tunda. Trennid muidugi jätkusid ja valu üritasin maha võtta nii külmakoti kui Olfeni plaastritega, aga tulutult.
Valu rinnus oli päris häiriv isegi soojendusjooksu ajal.
Esimese kilomeetri läbisime päris kiirelt-3,32 ja peale seda sai pisut tagasi tõmmatud. Enesetunne oli kehvake,aga lootsin ikkagi saja parema hulka end joosta. 7-ndal kilomeetril lõin siiski käega, kui kuulsin, et oli 118. kohal ja pingutasin kuidagi lõpuni. 109.koht ajaga 35,02. Särgist jäi lahutama 26sek, mis tegelt on päris palju. Eelmisel aastal oleksin oma tulemusega särgi lõdvalt kätte saanud, aga vahepeal on tase korralikult tõusnud ja peab ikka jooksma stabiilselt 3.40 km, et kindlam oleks. Sellise tempoga täna maratoni silmas pidades, oleks joosta olnud hullumeelsus ja ausalt öeldes poleks ma seda ka suutnud.
Ei ole enam sellist head ja kerget minekut, mis oli kevadel....
Peale Pühajärve jooksu on hakanud väsimus vaikselt kontidesse tulema ja lihtsalt ei jõua enam niipalju pingutada.
Särgi järgi läksin, aga sain sokid ;)
Pühapäeva õhtul sai ka emos pilt tehtud ja kuigi õnneks mingit murdu polnud, oli väidetavalt tänu sellele, et trenni edasi tegind, mingi roietevaheline põletik tekkind ja soovitati soojalt 2 nädalat trennid sinnapaika jätta ja 5 esimest päeva iboprofeeni hoogsalt neelata.
Vahepeal olen nõu pidanud ka teiste arstide ja tuttavate füsiodega ja kuna arvamused on 50/50, siis otsuse,kas minna pühapäeval maratoni jooksma, langetan reede õhtul. Valuvaigistid on enesetunde paremaks küll muutnud ja eile tegin isegi väga rahuliku 5,35km tempos 9km jooksu.
Vaatab mis saab ja nö püssi pole veel põõsasse visanud.
Loen oma lemmiksportlase Kiku raamatut ja mõtlen häid mõtteid!
Jõudu kõigile, kes pühapäeval stardivad ja võtke nüüd kuni sinnamaani ikka väga rahulikult. Suur töö on ära tehtud ja hetkel enam paremaks minna ei saa. Halvimal juhul võib endale vaid karuteene teha.
Olge tublid ja vast ikka näeme pühapäeval Tallinnas!

No comments:

Post a Comment