Sunday, August 14, 2016

Rakvere poolik

Viimati olin Rakvere Ööjooxul aastal 2014 ja siis lubasin, et ei lähe sinna enam kunagi, sest põhirõhk oli melul ja see häiris kohati päris palju, lisaks jättis rajaturvamine palju soovida.
Kuna Narvas eesmärk ei täitund siis lihtsalt pidi riskima ja üritada eesmärgi täitmist Rakveres. Teada oli, et antaxe mitu starti 10 minutiliste vahedega ja 10 ning 5km omad, kus tunduvalt rohkem startijaid, võivad mingil hetkel jalgu jääda, aga lootsin parimat.
Teel sinna läks autos süda pisut pahaks ja vedas, et jõudsime kohale 1,5h enne starti. See probleem juba väixest peale ja .....lihtsalt on nii :)
Igatahes mingi poole tunni pärast oli asi juba suht ok ja sai vaixelt sooja tegema hakata.
Kuna klubikaaslased Tiit ja Marek plaanisid sama aega joosta siis tekkiski plaan koos joosta ja võiamlusel yxteist eesmärgi täitmisel aidata.
Stardipaugu kõlades ja võimsa ilutulestiku saatel panime ajama. Selle melu keskel ei tunnetand üldse tempot ja kui jõudsime 1km punkti vaatasin kella ja see nt 3,20km! Tanel oli ka sealsamas ja väike ehmatus tabas meid mõlemaid. See oli ikkagi 27sek kiirem kavandatust. 3km peal oli aeg 10,57 e 24 sek kiirem kui peaks ja 5km peal 18,27 e kah 30 sek kiirem. Kuna need kellega pidin koos jooksma olid sealsamas siis kõik oli justkui õige.....
7km peal ilmus kõrvale Marek, kes oli väga targalt alustand ja etteruttavalt võib öelda, et jooxis ka sama targalt lõpuni. On mehi, kes oskavad oma jõudu õieti hinnata! Väga-väga hea meel on Mareki pärast, et suutis joosta alla 80 minuti!
Mina hakkasin igatahes juba u sel ajal kiire alguse eest lõivu maxma ja tempo hakkas vaixelt langema. Marek pysis veel mingi 12km-ni 50m kaugusel, aga siis hakkas vahe tema kasux kasvama ja ma jäin järjest kaugemale. Läx aina raskemax. Kuni lõpuni sai manööverdatud lyhema maa jooxjate vahel, aga oli kardrtust palju parem olukord ja selle yle ma ei nurise. Igasuguseid bände ja muid ergutajaid oli peaaegu iga nurga peal ja see andis ikka tiba jõudu juurde lõpuni pingutada kuigi olin juba ammu nö punases ja läx aina hullemax.
Lõpuaeg 1:21:33 andis päris kõrge 34.koha, aga aeg oli alla igasugust arvestust. Syydlase leidmisex tuli ainult peegel ylesse otsida :)
Enda jooxu kokkuvõttex võib öelda, et inimene õpib kogu elu, sureb aga ikka lollina :D
Ei ole enam mõtet hakata halisema, et olex alustand rahulikumalt bla bla.
Kui võrdlen nt eelmise aasta Tartu Skechersi poolikut ja Rakvere ettevalmistust siis tundub, et Tartu jooxu eel oli viimased 2 nädalat tunduvalt intensiivsemad trennid. Nädal enne võistlust tegin siis 6x2000m 3,45km tempos, seekord vaid 6x1000m. Tookord oli muidugi ka töölt puhkus ja sai kiiremini taastutud...
Seekord siis otsustasin, et teen pisut rahulikumalt ja yritan võimalikult puhanuna minna. Vb oli see viga.
Igatahes eesmärk jäi ka viiendal katsel täitmata. Krt maratonil alla 3h oli lihtsam joosta kui poolikul alla 80 mintsa :D  Maratoni eesmärk täitus ju lausa esimesel katsel e siis kohe kui selle eesmärgi endale panin.
Kui tulemus välja arvata jäid Rakverest ainult positiivsed emotsioonid. Iltulestik, korralik kärts&myrts igal tänavanurgal, pmst kogu Rakvere jooxjaid ergutamas, peale lõpetamist korralik XL suurusega auhinnakott, kõige ilusam medal siiamaani saadutest.....
Melu pärast tasub sinna alati tagasi minna ja suure tõenäosusega ka millalgi lähen.
Tulemuste jahtimistega on vähemalt mõnex ajax kõik ja panen selle värgi Stopi peale :)
Ees ootavad u 500 000 x olulisemad asjad :)
Kuna aasta aega on ikkagi trenni tehtud ilma suuremate pausideta siis on aasta ilus ikkagi maratoniga lõpetada ja kui kõik ok siis teex seda 1.okt oma kodulinnas. Pingevabalt.
Teel Rakveres koju mööda valgustatud teid autoga sõites tuli silme ette just see ilus lauluke ja video: https://www.youtube.com/watch?v=iG4cMUEwasg
Minu vaieldamatult kõige lemmikum helilooja Allan Vainola :)
Kõik on hea! :)
Ilusat suve jätku, sõbrad!

4 comments:

  1. Iga asi on millekski hea! Hää lugeda jooksuelamustest, kui endal vahehooaeg. Anna ikka sügisel ka kuuma, mõne jooksu ikka teed? Mõtle kunagi Saaremaa Kolme Päeva Jooksu peale, lihtsalt soovitus.

    ReplyDelete
  2. Teades sinu tahtejõudu, siis ega sa enne jäta kui 80 min ära tehtud saab :)

    ReplyDelete
  3. Uus jooksustiil vist paariks aastaks selline: http://i.imgur.com/LwYtk6u.jpg ? :)

    ReplyDelete
  4. Sellel aastal Saaremaale ei lähe, aga kindlasti tahaks selle kunagi läbi teha :) Kunagi alistub 80 minuti piir kindlasti, unistustel ei tohi surra lasta :)
    Taavi hammustab krt alati kõik läbi :D

    ReplyDelete