Thursday, July 26, 2012

Tartu olümpiajooks ja Rakvere ööjooks

Kevadel tuli hea uudis, et EOK hakkab korraldama uut võistlussarja http://www.linnajooksud.ee/
Selle võtsingi endale eesmärgiks nr 1. Sellega seoses otsustasin, et sel aastal täismahus järvejooksude sarja kaasa ei tee. Kahele esimesele jooksule oli ka ajaline eesmärk seotud. 10km läbida 38,00 ja poolmaraton 1,24,00.
Nii mõnigi on öelnud, et suht tagasihoidlikud eesmärgid, aga lähtun rahvatarkustest, et "Tasa sõuad, kaugele jõuad" ja muidugi "Tark ei torma" ;)
Tartu olümpiajooksu start anti Kroonuaia sillalt ja seda asus läbima ligi tuhat tublit jooksjat.
Esimesed 2km läbisin ajaga 6,57! Kiire, mis kiire a polnud miskit parata, rada oli kitsas, jooksjaid palju ja lihtsalt ei olnud võimalik aeglasemalt joosta ;), pealegi ei saanud ju Hannost ja Jaanist maha jääda ;)
Poolel maal andis liiga kiire algus tunda ja edasine tuli juba suht raskelt. Kustuda ei lasknud pidevalt nägemisulatuses olnud Hanno selg ;)
Igatahes Atlantise juures sain ta kätte ja siis jätkus jõudu veel ka väikeseks finišispurdiks, mille käigus suutisn selja taha jätta veel ühe tugeva konkurendi. Tiit Kibuspuud polnud võita varem õnnestunud ja see tegi ikka headmeelt küll ;)
Lõpuaeg tuli nii hea kui 37,23,9 ja see andis 44.koha!
Loomulikult oli meil väljas ka meeskond, kuhu peale minu kuulusid veel Hanno Kindel, Jaan Õun ja Karre Lauring.
76 võistkonna konkurentsis õnnestus meil saada igati tubli 7.koht! Kõvad oleme ikka! ;)
Pärast tegime üheskoos lõdvestusjooksu ja venitused ja lubasime Rakveres veel paremad olla ;)
Igatahes minu üks eesmärk sai täidetud juba esimese jooksuga!

RAKVERE ÖÖJOOKS
Rakverre sõit Leili bussiga, kus ees juba vana hea seltskond eesotsas mind talv läbi tublisti treeninud Tiiuga ja lõpetades igavesti noore Väino Erilaidiga ;)
Kuna võitlus algas 21.30 siis viimase tugeva eine võtsin täpselt 4 tundi enne ja loomulikult oli selleks pasta Tartu kõige paremas söögikohas: http://www.tervisekohvik.ee/
Start oli 18.30 linnast Staoili juurest. Teel Rakverre jõin iga 10-15 min tagant lonksukese apelsinimaitselist Isostari ja kohalejõudes muidugi Isostari energiabatoon.
Riided ära vahetada ja soojendusjooksule. Mainin ära ka selle, et Viljar pani ka aja ette, mis vajas KINDLASTI täitmist ;) ja selleks oli 1,22,45.
Soojendusjooks tehtud ja tundsin end aina paremini. Sisendasin endale pidevalt. et saan hakkama selle etteantud ajaga. Ega teistmoodi ju saanukski, sest ka Merili ja Riinu mainisid, et ega ikka Tartu tagasi ei maksa tulla, kui seda aega ära ei jookse ;)
Startisime jälle Hanno ja Jaaniga koos ja lubasime üksteisele, et kiirelt ei alusta seekord ;)
Esimene km siiski 3,45 kuigi tundus, et aeglasem ;) Hanno käskis koheselt tempot maha võtta ja loomulikult kuuletusime ;)
Edasi kulgesime rahulikult ja km tuli pisut alla nelja mintsa.
Peale viiendat km-i tekkis mõnus kuuene punt, kus peale minu ja Hanno olid ka Christjan FB-st, Lily Luik, Rain Bõmberg ja veel üks mees ;)
Kordamööda sai tempot tehtud ja tõsiselt kerge oli joosta niimoodi.
Esimese 10km aeg 39,30 ja 15 peal näitas kell 59,00. Selgasid hakkas aina tihedamalt vastu tulema ja see andis powerit aina juurde ;)
Kui joostud oli 13km jäi Lily ühe mehega maha ja peagi ka Christjan. 15-17 oli minu kord tempot teha ja peale seda asus ette Rain Bõmberg, kes aga minu ja Hanno jaoks natuke kiiresti liikuma hakkas.  Jäime kahekesi ja siis oli minu jaoks jooksu kõige raskem hetk. 18-19,5km pmst rippusin hammastega Hanno küljes, aga peale seda läks jälle kergeks ja tundsin, et üks käik on mul veel varuks ja otsustasin ka kõige kiirematele lihasgruppidele tööd anda ja nii tuligi viimane km mingi 3,28!
Pikal lõpusirgel sain 17.km-il meid hüljanud Rain Bõmbergi kätte ja veel möödusin ka Venemaa kodanikust Belousov Alekseist.
Võimas jooks,millega täitsin ka teise eesmärgi! Lõpuaeg tuli 1,21, 55 ja koht nii hea kui 36!
Hanno lõpetas 16 sek hiljem ja oli 39! Hästi paneme ikka! ;)
Emotsioonid laes ja uni tuli alles hommikul!



Kuigi põhieesmärgid, mis selleks aastaks seatud, on täidetud, siis süües st joostes ;) kasvab isu ja Linnajooksude sarja kolmandal etapil Narvas, kus samuti kavas poolmaraton, kavas veelgi oma aega parandada!

No comments:

Post a Comment